De uitvoering

Vanaf de Maaspromenade in Maastricht gaat de boot van Stiphout voor een tocht over de Maas. Onderweg worden verhalen over de historie van Maastricht verteld door de historicus Jac van den Boogard. Bij de sluis van Borgharen klinkt de klinkende illusie ontworpen door Rod Summers en Kaspar König. De boot vervolgt zijn tocht naar de werkhaven bij de Grensmaas te Itteren.

Fotograaf_Hetty_van_der_VeldenVanaf het moment van inscheping aan de Maaspromenade te Maastricht begint er een klinkende en theatrale ontdekkingsreis door de tijd. Na een boottocht van ongeveer een half uur maken we een wandeling over het grindwinnigsterrein tussen Voulwames en Itteren. Tijdens de wandeling krijgt het landschap letterlijk en figuurlijk een stem. Zo zal bijvoorbeeld een fanfare een requiem spelen voor het te verdwijnen dorp Herbricht, we horen de bronnen van de Maas, zien een pas-de-deux voor twee graafmachines en zijn getuige van een gesprek tussen grindinstallatie, blaaskwartet en sopraan. En niet te vergeten: we horen 10 meter onder het steen een strijkkwartet met rietvogels improviseren. Na een wandeling van in totaal ongeveer anderhalf uur komen we op Hoeve Hartelstein waar een consumptie klaarstaat, want de dichter Willem Kloos wist het al: “Natuur is mooi, maar je moet er iets bij te drinken hebben”.

Tijdens deze wandeling op een unieke locatie wordt u verrast door schitterende performances van componisten, klankkunstenaars, stemkunstenaars en dichters. Het natuurlandschap biedt een uniek decor voor de diverse kunstenaars. Er wordt een symbiose gevormd tussen natuur en cultuur en historie. Stap in deze unieke belevenis.

De toegangsprijs bedraagt 27,50 euro in de voorverkoop en 32,50 euro aan de kassa. Kinderen van 12 tot en met 15 jaar betalen 15 euro en studenten betalen 17,50 euro. Kinderen in de leeftijd tot en met 11 jaar kunnen helaas niet toegelaten worden. Bij groepen van meer dan 25 personen het secretatriaat (info@ragen.nl) raadplegen voor korting op het ticket.

De voorstellingen op de Grensmaaslocatie in Itteren beginnen om 20.00 uur en duren tot circa 22.00 uur. Vertrek per boot naar Itteren vanaf de Maaspromenade 58 in Maastricht om 19.30 uur. Daar wordt rond 23:00 uur weer afgemeerd. Aangezien de voorstelling de vorm heeft van een stevige wandeling over het terrein, wordt aangeraden om goed, waterdicht schoeisel te dragen!

Deelname en bezoek aan de voorstelling is op eigen risico en verantwoordelijkheid. Het entreebewijs is datum gebonden en geldt ook bij slecht weer omstandigheden. Delen van het terrein zijn moeilijk/niet begaanbaar voor minder valide personen. Het vertrekpunt van de voorstelling is Rederij Stiphout, Maaspromenade 58 te Maastricht. Dit is ook het eindpunt. Parkeergelegenheid is onder andere in de parkeergarage Mosae Forum te Maastricht.