Mieke van Lith / Bart Rademakers

Versie 2

Mieke van Lith

Begon haar zangcarrière op jonge leeftijd in een groot muzikaal gezin in Maastricht. Haar stem werd meteen ontdekt door haar oudere broers en ze werd al snel ingezet bij bandjes en optredens. Vandaar uit ging ze verder en op 25 jarige leeftijd zong ze bij haar eerste grote bigband: de Sealand bigband onder leiding van Bart Rademakers.
Daarna volgde vele muzikale avonturen niet alleen op Jazz gebied. Ze werkte samen met vele Maastrichtse, Limburgse en nationale en internationale muzikanten. Zo stond zij met de Circus Square Jazzband op het North Sea festival. Daarna werd ze de eerste zangeres van het Glenn Miller Revival Orchestra onder leiding van Wil Salden.  Beide activiteiten resulteerden in een LP, cassette en heruitgave op CD. Met Voque (oa  Bert Bessems gitaar en Jan Franssen drums) liet zij zien dat ook popmuziek op een hoog muzikaal niveau gebracht kan worden. Van alle markten thuis, werkte zij ook mee aan een project van Intro in Situ rond het klankbeeld Jekerpoort, waarzij op een composities van Paul Coenjaarts vrije stemimprovisaties gaf. Met Jean Haesen (Jazzmasters) werkte zij mee aan een aantal CD projecten waarop zij oa te horen is met Toots Thielemans en Bobby Militello (Dave Brubeck kwartet) Een Braziliaans uitstapje vormde de samenwerking met Mistura , resulterend in een mooie sfeervolle CD met een relaxte tropische bite. Mieke van Lith is dus een ware muzikale duizendpoot.

 

Bart Rademakers

Bart Rademakers is actief als pianist, arrangeur en orkestleider in binnen- en buitenland, op zowel klassiek terrein als in jazz, rock, Latin-American, entertainment en theatermuziek. portret BartHij studeerde aan het Conservatorium Maastricht, waar hij zich profileerde als maker/bewerker en speler van muziek in vele stijlen en bezettingen. Rond 1970 breidde hij zijn muzikale bezigheden uit via de band van Emiel van Egdom (Culea), Gé Titulaer en eigen bands als Quasar, Passoa en Fuzzy Logic naar big-bands en grotere orkesten (BigBand ’77, Orkest Willy Schobben, Orchester Frank Valdor, Bigband Swing Design, Kon.Luchtmachtkapel, L.S.O., Jack Million Band, Orkest Lex van Wel, Grupo Seis Caminos). Met Swing Design toerde hij de afgelopen jaren regelmatig door Amerika. Daarnaast maakte en bewerkte hij theatermuziek op maat voor kleine en grote theaterproducties. Hij was tot voor kort als docent muziek verbonden aan de Toneelacademie Maastricht.