Wilfred Sassen / Fanfare Borgharen

drumband-fanfare-st-cornelius-borgharen-03-1258x430

Wilfred Sassen is geboren in 1963 te Maastricht. Op zijn 8e is hij begonnen met vioolstudie bij achtereenvolgens de heer Gilles en de heer Aarts.

wilfred_sassenOp zijn veertiende ging hij naar het Maastrichts Conservatorium bij Nilla Pierrou. Hij heeft cursussen gevolgd bij André Gertler en Herman Krebbers. In 1987 is Wilfred afgestudeerd met onderscheiding. In 1988 werd hij winnaar van de Henriëtte Hustinxprijs. Wilfred Sassen heeft aan diverse kamermuziekfestivals in binnen- en buitenland deelgenomen (onder andere in Duitsland, Frankrijk, België, Israël, Japan en Maleisië). Daarnaast heeft hij samengewerkt met onder anderen Shlomo Mintz, Uri Pianka, Glenn Corneille en de zangeres Do. Sinds 1986 is Wilfred werkzaam als 2e concertmeester in het Limburgs Symfonie Orkest (LSO)(thans Philharmonie Zuidnederland). Hij is van diverse kamerorkesten concertmeester geweest, onder andere van Concerto Limburg en het LSO Kamerorkest.

Fanfare Sint Cornelius

Fanfare Sint Cornelius heeft sinds haar oprichting in 1897 een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De vereniging heeft zowel een fanfarekorps als drumband.

De vereniging ontplooide in de afgelopen jaren tal van activiteiten, waaronder een aantal bijzondere concerten. Tevens vinden er het hele jaar door verschillende muzikale activiteiten plaats in de vorm van concerten, het opluisteren van vieringen en activiteiten van gemeenschappelijke aard binnen de gemeenschap Borgharen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een zeer uitgebreid repertoire. Sinds 2003 staat de vereniging onder leiding van dirigent Wilfred Sassen. In 2007 vierde de fanfare nog op grootste wijze haar 110-jarig bestaan met het jubileumconcert “Rech Oet ut Hart” in het Theater aan het Vrijthof.

Zie: Fanfare Cornelius